Usled tehnološkog razvoja dolazi do toga da mobilne aplikacije evoluiraju u svoj sledeći oblik – mobilne web aplikacije. Predviđa se da će 2012. i 2013. godina biti posvećene upravo mobilnim web aplikacijama. Jedan od mogućih razloga ovakvog predviđanja leži u činjenici da postoji dosta entuzijazma koji se pojavio oko uvođenja HTML5 standarda.

Резултат слика за html5 rocks google

Imajuci u vidu da HTML5 funkcioniše na smart telefonima, koji se danas uveliko koriste, aplikacije izrađene u ovom programskom jeziku podtžavaju sledeće operativne sisteme: ios, android, Windows mobile, Blaackberry i ostale, možemo konstatovati koliko je izrada aplikacija u HTML5 dobra strategija u polju mobilnog marketinga.

Shodno tome, želimo vam reći da Google ima svoju platformu na engleskom jeziku, koja pruža znanja i veštine baš iz ove oblasti. Imajte u vidu da se sve više koriste mobilni telefoni, pa sami možete zakčjučiti koliko je sticanje navedenih veština jako važno, a pritom i potpuno uz Google besplatno. Uz sve navedeno dostavljam vam link Google platforme za HTML5 programiranje, koja inače nosi naziv HTML5 Rocks:

https://www.html5rocks.com/en/

Leave a comment